6 Nisan 2020 Pazartesi

Tarih


Arkeolojik keşifler, madenciliğin tarih öncesi zamanlarda yapıldığını göstermektedir. Görünüşe göre, kullanılan ilk mineral, konkav kırılma paterni nedeniyle kazıyıcılar, bıçaklar ve ok uçları olarak faydalı keskin kenarlı parçalara ayrılabilen çakmaktaşıydı. Neolitik Dönem veya Yeni Taş Devri (yaklaşık MÖ 8000-2000) sırasında, 100 metre (330 feet) derinliğe kadar olan şaftlar, burada bulunan çakmaktaşı çakılları çıkarmak için Fransa ve İngiltere'deki yumuşak tebeşir yataklarında batırıldı. Kırmızı hardal ve bakır mineral malakit gibi diğer mineraller pigment olarak kullanıldı. Dünyada bilinen en eski yeraltı madeni, mezar törenlerinde ve vücut boyası olarak kullanılan mayın okuyucusu olarak, Svaziland, Ngwenya dağlarındaki Bomvu Ridge'de 40.000 yıldan fazla bir süre önce battı.


Altın, kimyasal stabilitesi nedeniyle saf bir metal olarak oluştuğu kum ve çakıl şeritlerinden çıkarılan ilk metallerden biriydi. Kimyasal olarak daha az kararlı olmasına rağmen, bakır doğal formda oluşur ve muhtemelen keşfedilen ve kullanılan ikinci metaldir. Gümüş de saf halde bulundu ve bir zamanlar altından daha değerliydi.

Aboneliğinizle 1768 İlk Sürümümüzden içeriğe özel erişim elde edin.

Tarihçilere göre, Mısırlılar Sina Yarımadası'nda MÖ 3000 kadar uzun bir süre bakır madenciliği yapıyordu, ancak bazı bronzlar (kalayla bakır alaşımlı) MÖ 3700 kadar erken tarihlendiriliyordu. Demir MÖ 2800 gibi erken bir tarihte; Mısır cevheri eritme kayıtları MÖ 1300'den kalmadır. Truva antik kalıntılarında bulunan kurşun M.Ö. 2500 yıllarında üretildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder